Posts Tagged ‘scam’

“Domain Renewal Group”: vermijd ze als de pest

11971212111925605370ernes_stop.svg.med Heb jij ooit een domeinnaam geregistreerd met de extensie .com of .net?  Kijk dan uit als je een brief ontvangt van de “Domain Renewal Group”.  Sterker zelfs, gooi de brief meteen weg zonder er verder aandacht aan te besteden. 

De inhoud van deze brief is namelijk altijd het hetzelfde:  één van je .com of .net domeinnamen loopt “zeer binnenkort” af en ze raden je sterk aan naar hen over te stappen.  Niet op reageren, beste mensen. 

We hebben deze “brief” al verschillende keren ontvangen – we hebben nl. meerdere .com of .net domeinnamen geregistreerd – en het is altijd hetzelfde liedje.

  1. De domeinnaam waar het over gaat, staat helemaal niet op het punt te vervallen.  De heren van de “Domain Renewal Group” geven consequent een verkeerde datum op; waar de echte vervaldatum nog een jaar in de toekomst word.  Zo vervalt een domeinnaam die we tot 26 april 2011 hebben geregistreerd “plots” op 26 april 2010.  Mocht je twijfelen, contacteer dan even het bedrijf waarmee je de domeinnaam hebt afgenomen.
  2. Mocht je domeinnaam ECHT op het punt staan te vervallen, dan zal het bedrijf waar je de domeinnaam hebt afgenomen, je zonder uitzondering ruim op voorhand een seintje geven. 
  3. Wat onze Britse / Amerikaanse / NIgeriaanse vrienden er niet bij vertellen is dat je, door hen de “domeinnaam te laten verlengen”, je deze ook aan hun overdraagt.  Dat wil zeggen dat jou website, e-mail etc. niet meer zal werken tenzij je via hun de instellingen wijzigt.  We hebben het zelf niet geprobeerd, maar ga er maar vanuit dat je de “Domain Renewal Group” niet aan de lijn krijgt als je de instellingen wil veranderen.
  4. Ze schermen met hun “goedkope prijzen” terwijl ze niet goedkoper zijn dan de concurrentie. 

Nog redenen nodig om niet op hun aanbod in te gaan?  Volgens Wizz; dat de zaak nader onderzocht, veranderde het bedrijf een paar jaar geleden plots van naam.  Ze snorden ook een order van de rechtsbank op, die hen verbood “om nog verder frauduleuze praktijken uit te voeren.”  Ze hebben hun brief nu zo aangepast, dat hij nog “juist wettig is”. 

[BRON: COMPUTERTAAL.INFO]